Bilim Tarihi Kulübü























Kulübün kısa tarihçesi

Kulübümüz 2017 yılında kurulmuştur. Başkanlık görevlerini sırasıyla Burcu Buyurman, Elif Esatoğlu yürütmüşlerdir. Şu an Merve Kağızman kulüp başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Bilimsel çalışma ve araştırma faaliyetleri nelerdir ?

Tanıtım Kitinde bilgi verilmiştir.

Kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyeleri

Merve Kağızman: Kulüp Başkanı, 3.Sınıf, merve_kzmn@outlook.com - mervekzmn212@gmail.com

Kulübün vizyon ve misyonu

Vizyonumuz: bilim tarihi alanında araştırma yapmak, eğitim vermek, fikir alışverişini geliştirmek ve Türkiye’deki bilim ve teknoloji mirasının tanınmasına ve korunmasına katkıda bulunmak ve ayrıca Bilim Tarihi programlarında okuyan öğrencileri orta öğretimde verilecek bilim tarihi derslerinin öğretmenliğine hazırlamaktır. Misyonumuz: Bilim tarihi kulübü geçmiş ve gelecek kuşaklar arasındaki bağlantıyı kuran bunu sağlamlaştırmak adına yapılan çalışmaları kendine ilke edinen bir kulüptür.

Kişisel gelişime dayalı ne tür faaliyetlerde bulunuyor?

Kulüp, üyeleri başta olmak üzere kişisel gelişime dayalı faaliyetlerde henüz bulunmamaktadır.

   
Gelecekte yapmayı planladığı faaliyet alanları ?

Bilim tarihiyle ilgili film ve kısa film gösterimleri düzenlemek, Bilim tarihini duyurmak adına çeşitli medya kuruluşlarındaki programlara katılmak, Bilim tarihini popülerleştirerek bilim tarihi dışında ki kişilere ulaştırmak için yeni araçlar(karikatürler,fotoğraflar) ve projeler geliştirmek.

   
Sponsorluk veya üyeler için burs desteği anlaşmaları ?

Kulübümüzün faaliyetlerine yardımcı olacak iç ve dış paydaşlarla yapmış olduğunuz sponsorluk anlaşmaları veya üyelere yönelik burs desteği anlaşmaları yoktur.

Üyelere yönelik düzenli olarak yapılan eğitimler ?

Kulüp üyelerine yönelik düzenli olarak yapmış olduğumuz eğitimler yoktur.

Kulübü diğer kulüplerden ayıran özellikler ?

Araştırma konuları, Eskiçağ’da Anadolu medeniyetlerinden başlayarak Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine kadar uzanmaktadır. Bu çerçevede bilimsel etkinliklerin alt yapısını oluşturan eserler, bilim adamları, bilim kurumları ile bunların toplumdaki yeri ve etkisi, değişik kültürlerden Türkiye’ye bilimsel ve teknik bilginin gelişi, Türkiye ve Avrupa arasında bilimsel ilişkiler mercek altına alınmaktadır. Bu araştırmalar, fen bilimleri, tarih, bilim tarihi ve felsefe gibi farklı disiplinlerden yetişmiş, dinamik bir ekip tarafından yürütülmektedir. Bölüm’ün yayınlarına ve projelerine akademik personelin yayın listesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Bölüm, 1995 yılından beri, Türkiye’nin tek akademik bilim tarihi dergisi olan Osmanlı Bilimi Araştırmaları’nı yayımlamaktadır. Düzenlediği bilimsel toplantılar ile, akademisyenlerin ve lisansüstü öğrencilerinin uluslararası bilim tarihi gruplarıyla işbirliğini pekiştirmektedir

Farklı kulüplerle ortak faaliyetler yapılıyor mu ?

Var. Kasım 2019'da Sosyoloji bölümünün Çarşamba toplantılarına sayın hocamız Prof. Dr. Sevtap KADIOĞLU sunum yapmıştı.

Sosyal medya hesapları

Facebook: iubilimtarihi, twitter: iubilimtarih , instagram: ıstanbulbilimtarih , kulüp başkanı iletişim: mervekzmn212@gmail.com - merve_kzmn@outlook.com

Sayfa Hazırlanıyor...