Dil Kültür Kulübü























Kulübün kısa tarihçesi

Dil Kültür Kulübü 2011 yılında Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde görev yapan Prof.Dr. Abdullah Kızılcık tarafından kurulmuştur. Şu anki danışmanı Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde görev yapan Doç.Dr. İbrahim Şaban 'dır. Hala faatliyetlerine devam etmektedir.

Bilimsel çalışma ve araştırma faaliyetleri nelerdir?

Öğrencilerimize yaklaşık 10 dilde konuşma atölyeleri ve çeşitli kurslarla evrensel değerler ışığında kendilerini geliştirmeleri, yeni kültürler ile tanışmaları, kendi kültürlerini tanıtmaları, yeni dil öğrenmeleri ve kendi dillerini öğretmeleri üzerine birbirlerine destek olmak ve nitelikli, yenilikçi, gelişime açık ve genel kültür alanında kendini geliştirmiş bireyleri topluma kazandırmaktayız. Söyleşiler düzenleyerek öğrencinin gelişimine de katkıda bulunuruz. Dergimiz ile de öğrencilerin yazı alanında öğrencilerimizi geliştirmekteyiz.

Kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyeleri

Kulüp Başkanı: FEYZA YILDIRIM ( ARAP DİLİ VE EDEBİYATI 4. SINIF)
Başkan Yardımcısı: HAFİZE KURT ( ARAP DİLİ VE EDEBİYATI 4. SINIF)
Sayman : HATİCE ZAFER ( ARAP DİLİ VE EDEBİYATI 4. SINIF)
Yazman: HASAN GEÇTİN ( ARAP DİLİ VE EDEBİYATI 3. SINIF )
Asil Üye: EDANUR İPEK ( ARAP DİLİ VE EDEBİYATI 3. SINIF )

Kulübün vizyon ve misyonu

MİSYON: Atatürk ilkelerine bağlı modern dil ve kültür anlayışını bununla birlikte evrensel değerleri benimsemiş bilgi ve becerilerini Ülkemiz, Üniversitemiz ve Fakültemiz yararına kullanan, yaşamın her alanında gelişen teknolojilere ayak uyduran, üretken ve bilimsel yeterliliğe sahip bir kulüp olmaktır. 
VİZYON: Modern Dil ve Kültür anlayışını ve de sevgisini kulüp üyelerine; Geziler, seminerler, Bilirkişiler yardımıyla Dil Atölyesi Çalışmaları, Yabancı Öğrencilerin desteği ile Dil ve Kültür paylaşımı gibi faaliyetlerle öğrencilere akademik ve mesleki alt yapı sağlamak ve Güçlü sosyal bağlantılar kurmaları için uygun bir platform hazırlamaktır.

Kişisel gelişime dayalı ne tür faaliyetler yapılıyor?

KONUŞMA ATÖLYELERİ, ÖĞRENCİ KONGRELERİ, SÖYLEŞİLER, YIL SONU ETKİNLİĞİ, KÜLTÜREL GEZİLER VE ÇEŞİTLİ KURSLAR , DİL KÜLTÜR BLOG

Gelecekte yapmayı planladığı program ve faaliyet alanları ?

ÖĞRENCİ KONGRESİ: Her yıl geleneksel olarak düzenlenen öğrenci kongremiz bu yılda olacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunmuş olduğumuz “Gençlik Prof. Dr. Fuat Sezgin’in Yolunda” başlıklı gençlik projemiz kabul edilmiştir. 
Projemizi gerçekleştirmek için Bakanlık tarafından yeniden bir tarih verilmesini bekliyoruz. KARİYER GÜNLERİ: Geçen yıllarda da düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğimizi bu yılda sürdürüp öğrencileri farklı konseptte alanında uzman kişilerle birlikte Online Söyleşiler düzenleyecek; kariyer planları kuran, kendi alanında uzman olmak isteyen öğrencilerimizi alanında uzmanlaşmış kişilerin tecrübeleriyle buluşturacağız. 
DERGİ: "Dil Kültür" adında bir dergimiz mevcuttur. Dil Kültür Kulübü öğrencilerinin çıkardığı; Arapça/Türkçe yayımlanan dil kültür, edebiyat dergisidir. Bu yıl üçüncü baskısı olacaktır. Bu derginin kurulma amacı; öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri somut bir şekilde ifade etmeleridir. 
KONUŞMA ATÖLYESİ: Dil kültür kulübü konuşma atölyesi olarak misyonumuz öğrencilerin evrensel değerler ışığında kendilerini geliştirmeleri, yeni kültürler ile tanışmaları, kendi kültürlerini tanıtmaları, yeni dil öğrenmeleri ve kendi dillerini öğretmeleri üzerine birbirlerine destek olmak ve nitelikli, yenilikçi, gelişime açık ve genel kültür alanında kendini geliştirmiş bireyleri topluma kazandırmaktır. 
Vizyonumuz ise gelişime liderlik eden, faaliyetleriyle öğrencilere ilham olabilecek bir atölye olmaktır. Konuşma atölyemizde şu diller bulunmaktadır: 
Türkçe, İşaret Dili , Fasih Arapça, Lehçeler (Şam, Mısır, Suriye), Fransızca, İngilizce,İbranice, İspanyolca
Konuşma Atölyelerimizin yanı sıra çeşitli kurslarımız olacaktır. Kitap okuma ve Hikaye yazma , Kültürel dersler, Hat Dersi, Sarf ve Nahiv, Arapça - Türkçe Çeviri, Basın Arapçası

Üyelere yönelik düzenli olarak yapılan eğitimler ?

KONUŞMA ATÖLYELERİ, ÖĞRENCİ KONGRELERİ, SÖYLEŞİLER, YIL SONU ETKİNLİĞİ, KÜLTÜREL GEZİLER VE ÇEŞİTLİ KURSLAR. EĞİTMENLERİMİZ GENELLİKLE ÖĞRENCİLERDEN OLUŞMAKTADIR.

Kulübü diğer kulüplerden ayıran özellikler ?

DİL VE KÜLTÜR ALANINDA KENDİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN HER ÖĞRENCİMİZİ BEKLİYORUZ.

Kulübün dijital arşivi ?

DOSYA OLARAK SAKLANIYOR.

Üyelerinin aidiyet duygusunu artırmaya yönelik çalışmalar ?

EVET DERGİMİZDE ÜYELERİMİZİN VE ÖĞRENCİLERİMİZİN YAZILARI YAYINLANIYOR. ETKİNLİKLERDE ÜYELERİMİZ ÖNCELİKLİDİR.

Sosyal medya hesapları

İLETİŞİM: iudilkultur@gmail.com
instagram.com/iu_dilkultur
instagram.com/dilkulturdergi
twitter.com/iu_dilkultur
dilkultur.blogspot.com