Genç Yazarlar Kulübü













































Kulübün kısa tarihçesi?

İstanbul Üniversitesi Genç Yazarlar Kulübü; 2016 yılında çeşitli fakültelerden kültür, sanat ve edebiyata gönül vermiş öğrencilerin ortaklığıyla, İstanbul Üniversitesi rektörlüğüne bağlı olarak kuruldu. Kulübümüz, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde, Doç Dr. Mehmet Samsakçı danışmanlığında faaliyet yürütmektedir.

Bilimsel çalışma ve araştırma faaliyetleri?

Kulübümüz bünyesinde çeşitli bölümlerden çeşitli akademisyenlerle söyleşiler gerçekleştirilmektedir. İstanbul Üniversitesi Genç Yazarlar Kulübü olarak farklı alanları kültür-sanat ve edebiyatla kesişen yönleriyle ele almayı amaçlayarak şimdiye kadar birçok söyleşi imza attık.

Kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyeleri?

Kulüp Başkanı: Burak Genç, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf
Başkan Yardımcısı: Hilal Çakır, Hukuk Fakültesi üçüncü sınıf
Başkan Yardımcısı: Furkan Ekiz, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü üçüncü sınıf
Başkan Yardımcısı: Sena Keçeci, Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü birinci sınıf

Kulübün vizyon ve misyonu?

Vizyon ve misyonumuz, İstanbul Üniversitesinin farklı bölümlerinde okuyan öğrencileri ve farklı çevrelerden kişileri kültür-sanat-edebiyat etkinlikleri ile bir araya getirmek, sanatçılar ve eserler üzerine tartışmalar yaparak fikir yürütmelerini sağlamak, farklı sosyal bilim dallarındaki bireyleri aynı çatı altında birleştirerek sanata farklı bakış açılarıyla bakmaktır. Kurulduğumuz günden bu yana çeşitli konser, panel, söyleşi ve festivallerle bu amaca hizmet etmek için çalışmaktayız.

Kişisel gelişime dayalı ne tür faaliyetler yapılıyor?

Kulübümüz yazarlığa dair projeler yürütmektedir, bu anlamda yazı işliği, yayınevi ziyareti gibi programlarla üyeleirmizin kendini geliştirmelerine olanak sağlıyor önemli akademisyen ve yazarlarla üyelerimizi bir araya getirerek çeşitli söyleşi ve etkinliklerle öğrencileirn deneyim kazanmalarını amaçlıyoruz.

Gelecekte yapmayı planladığı program ve faaliyetler?

Kulübümüzün gelenekselleştirdiği birçok etkinlik mevcut. Bu anlamda her sene düzenlediğimiz Geleneksel 7 Tepe 7 Mekan Genç Edebiyat Festivali, Geleneksel Şiirlerden Şarkılara Konseri, Edebiyat ve Sinema Söyleşileri serisi, İÜ Genç Yazarlar Kulübü Edebiyat Gezileri etkinliği gibi programlarımızı her sene olduğu gibi ilerki dönemlerde de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında her sene gerçekleştirdiğimiz çeşitli söyleşiler ve Yazalım & Tartışalım grubu, Feminist Edebiyat Okuma Grubu gibi programlarımızı da devam ettirmeyi hedefliyoruz.

Kulübü diğer kulüplerden ayıran özellikler?

Üniversitede geçirdiğimiz yıllar çok kıymetli ve bu yılları elimizden gelen en verimli şekilde geçirmemiz gerekiyor. Kulübümüz bu anlamda öğrencileri hem kültür sanatla bir araya getiriyor hem de akademik anlamda gelişmelerini sağlayacak akademisyenlerle buluşturuyor. Üniversitemizde ve başka üniversitelerde çok kıymetli hocalar mevcut ve öğrenciler derslerini almasa bile etkinliklerimiz sayesinde onları dinleme fırsatı buluyor. Farklı alanlardaki farklı hocalar, farklı bilim dallarından öğrencilerle bir araya geliyor ve fikir dünyamıza yeni bakışlar getiriyor. Disiplinlerarası işler yapmaya gayret ediyoruz.

Günümüze danışmanlar ve kulüp başkanları?

Kulüp dosyamız ve bilgilerimiz belgeler halinde tutulmaktadır.

Kulübün dijital arşivi?

Kulüp başkanlarının bilgisayararında oalacak şekilde dijital arşiv klasörler halinde saklanmaktadır.

Üyelerin aidiyet duygusunu artırmak için çalışmalar?

Piknik ve iftar programları, tanışma çayı gibi faliyetler düzenleyip gezi ve tiyatro gibi etkinlik dışı bir araya gelebileceğimiz programlar düzenliyoruz.

Sosyal medya hesapları

Instagram, Twitter, Facebook, YouTube, Spotify gibi sosyal medya hesaplarımıza "@iugencyazarlar" adıyla ulaşabilirsiniz.