Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü














Kulübün kısa tarihçesi?

Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü, 2014 yılında kurucu üyelerimiz Metin Yetkin, Beyza Ertem, Orhan Toprak ve Feyza Tufan tarafından kurulmuştur.Kulübümüzün ilk başkanı Metin Yetkindir. Kurulduğu günden bu yana kesintisiz olarak etkinliklerine devam eden kulübümüzde kendine görev edindiği misyon ve vizyonu ile yüzden fazla etkinlik düzenlemiştir. Kulübümüzün ikinci başkanı Fatma Şevval Bahtiyar, üçüncü başkanı ise Kerim Karayel'dir. Günümüzde ise 100 aşkın üye ile etkinliklerini sürdürmektedir. Günümüzdeki Yönetim Kurulu Başkanı ise Fatih Çelik'tir.

Bilimsel çalışma ve araştırma faaliyetleri?

Kulübümüz Türk dili ve edebiyatı sahasında bugüne kadar pek çok çalışma yürütmüş ve bu çalışmalara hâlâ devam etmektedir. Türkoloji alanında pek çok etkinliğe imza atan kulübümüz "Kutadgu Bilig 950.Yıl Özel Etkiniliği", "Editör Söyleşileri", "Edebiyat Atölyesi" gibi pek çok etkinlik düzenlemiştir.

Kulübün vizyon ve misyonu?

Türk Dili ve Edebiyat Kulübü olarak misyonumuz asırlardır yaşayan Türk dili ve edebiyatını tanıtmak, Türkoloji bilimindeki yeni gelişmeleri, mensuplarımız ve etki alanımızdaki bireyler ile buluşturmaktır. Bu misyonu gerçekleştirmek için vizyonumuz ise dünyadaki yeni yaklaşımları başta İstanbul Üniversitesi öğrencileri olmak üzere etki alanındaki tüm paydaşların dil ve edebiyata bakışlarını iyileştirmek, ulusal ve uluslararası çalışmaları gündemlerine getirmek, disiplinlerarası yaklaşımları tanıtmak, gelişen ve değişen dünyadaki dil ve edebiyat konusundaki yeni iş alanlarını mensuplarına ve etki alanındaki bireylere tanıtmaktır

Kişisel gelişime dayalı ne tür faaliyetler yapılıyor?

Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü; üyelerinin, akademik gelişimlerini sağlamak için çeşitli etkinlikler ve çalıştaylar; Türk edebiyatının günümüz temsilcileri ile söyleşiler ve sosyal gelişimlerini tamamlamak için çeşitli atölyeler düzenlemektedir.

Gelecekte yapmayı planladığı program ve faaliyetler?

Kulümüzün kurulduğu günden bu yana aynı çizgide iyileştirmeler yaparak devam etmektedir. Gelecekteki planları arasında ise akademik toplantılar, atölyeler, söyleşile ve seminerler hazırlamaktadır.

Üyelere yönelik düzenli olarak yapılan eğitimler?

Kulübümüz, kuruluşundan bu yana pek çok düzenli etkinlik yürütmüştür. Editörlük ve yaratıcı yazarlık alanında atölyeler düzenlemektedir. Bu atölyeler, eğitmenler tarafından gönüllü olarak verilmektedir.

Üyelere yurtdışı eğitim desteği ve rehberlik yardımı?

Kulübümüz ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı arasındaki kuvvetli ilişkiler sayesinde üyelerimizin uluslararası akademik gelişmeleri için Erasmus, Farabi ve Mevlana programları gibi değişim programları kordinatörleri ile sürekli temas halindeyiz. Üyelerimizin en doğru bilgileri edinmelerini amaçlıyoruz.

Kulübü diğer kulüplerden ayıran özellikler?

Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü olarak en önemli özelliğimiz mensup ve mezun üyelerimizdir. Kulübümüzün her mensubumu bugün başta ülkemizde olmak üzere çeşitli ülkelerde hem mesleklerini başarıyla ifa etmekte hem de kulübümüzün vizyonunu genişletmektedir. Kurulduğu günden bugüne edindiği kazanımlar üyelerinin daha kaliteli eğitimler almasını, alanında uzman akademisyenler ile buluşmasını, iş dünyasının başarılı temsilcileri ile görüşmelerini ve çağdaş edebiyatımızın önemli temsilcileri ile edebiyat söyleşileri yapmalarını sağlamaktadır.

Farklı kulüplerle ortak düzenlenen eğitim faaliyetleri?

Kulübümüz, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü başta olmak üzere pek çok bölüm, kurum ve kuruluş ile ortak etkinlik düzenlemiştir.Bu kurumlara örnek vermek gerekirse İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, İstanbul Üniversitesi Doğu Dilleri Topluluğu'dur.

Geçmişten günümüze danışmanlar ve kulüp başkanları?

Evet, bu bilgiler düzenli bir şekilde tutulmaktadır.

Kulübün dijital arşivi?

Kulübümüz her etkinliğe ve her üyeye ait bilgiyi titiz bir şekilde saklamaktadır. Bu bilgiler ve materyaller kulübümüzün Drive hesabında saklanmaktadır.

Üyelerin aidiyet duygusunu artırmak için çalışmalar?

Kulübümüz rozet ve kitap ayraçları üyelerimize dağıtmaktadır. Ayrıca bireysel mail gönderimleri ile kulüp-üye aidiyet ilişkisi canlı tutulmaya çalışılmaktadır.

Sosyal medya hesapları

iutdek(instagram) iutdek(twitter) İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Kulübü(YouTube)

Sayfa Hazırlanıyor...