35. Felsefe Öğrenci Kongresi Şeref Holü,'nde Düzenlendi

35. Felsefe öğrenci kongresi, Edebiyat Fakültesi Felsefe topluluğu tarafından 23-24 Aralık tarihlerinde Şeref holünde düzenlendi.

Cahid Şenel’in başkanlığını yaptığı birinci oturumda Beril Mındız ‘’Renan'ın İslam düşüncesindeki Eleştirisi ve İslam Felsefesi yazımına olan etkisi’’ ve Hüseyin Yiğit Gültekin, ‘’Antik Yunan Düşüncesindeki Varlık Üzerine Görüşler: Herakleitos ve Parmenides’’  konusunu ele aldı.

Aynı gün gerçekleşen Nedim Yıldız’ın başkanlığını yaptığı ikinci oturumda Hakan Örnek, ‘’Deleuze'ün Nietzsche Yorumunda Güç İstenci Kavram’’ ve Sema Öztekin, ‘’Dilin Anlamdan Çözülüşü Olarak Dönüşüm’’  konulu bir konuşma yaptı.

Ertan Kardeş’in başkanlığını yaptığı üçüncü oturumda ise İskender Erol ‘’İmago ve İmge: Batı'da Sanatın Erken İcadı’’ hakkında konuşurken Hüseyin Fırat  ‘’Felsefe Tarihi Bağlamında Sinemanın Felsefileşmesi ya da Bir Felsefe Olarak Sinemayı Düşünmek’’ üzerine sunum yaptı.

Kongrenin  ikinci günü ,Arş. Gör.  Arda Telli’nin başkanlığını yaptığı birinci oturumda açılışı  ‘’Judith Butler’ın Cinsiyet Belası Kitabı Bağlamında Cinsiyet ve Toplumsal Cinsiyet’’ başlıklı konuşması ile Rukiye Demirel yaptı. Ardından Selen İrem Armağan ‘’İnsanın Anlam Arayışı  ve Logoterapi’’ konusunu ele aldı..

Başkanlığını  Didem Çoban Sarı’nın üstlendiği ikinci oturumda İrem Bayraktar ‘’Felsefeyi Geometri Üzerinden Okumak:Platon’dan Descartes’e Geometri Anlayışı’’ ve ardından Özlem Karagöz ‘’Duygulanımlar ve Akıl: Kant’ın Epikouros Eleştirisi Üzerine Etik Bir Tartışma’’ konulu sunum yaptı.

Suat Kutay Küçükler’in başkanlığını yaptığı son oturumda Kaan Karaduman ‘’Siyasal Bir Din Olan Faşizm ve Birey Toplum İlişkisi’’ hakkında konuştu ve Aleyna Gündoğdu  ‘’Ayrı Dünyaların Ayrık Otları’’ başlıklı konuşması ile kapanışı yaptı.