Bilim Tarihi Kulübü’nün VI. Bilim Tarihi Kongresi

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Kulübü tarafından VI. Bilim Tarihi Kongresi, 13 Mayıs 2022 tarihinde Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleşecek.

Kongrenin misyonu, bilim tarihinin çeşitli konuları hakkında yaptıkları araştırmaları, alana ilgili diğer katılımcılarla paylaşmayı isteyen öğrencilerin çalışmalarını sunmaları için bir platform oluşturmak; bu vesileyle de öğrencilerin araştırma, fikir üretme, akademik metin yazma ve topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır.

Kongrede konuşma yapmak ve bildiri sunmak isteyen öğrencilerin, ele alacakları konuyla beraber bu çerçevede savunacakları görüşü belirten Türkçe özetleri iu.bilimtarihi@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir.

Bu özetler, alanında uzman bir heyet tarafından değerlendirilecek ve sonrasında kendilerine olumlu dönüş yapılmış olan genç araştırıcılardan, belirtilecek süre içerisinde sunacakları bildirinin tam metnini göndermeleri gerekmektedir.

Bu sürecin sonunda araştırmacılar, yaptıkları çalışmalara ilişin bildirileri Türkçe olarak on beş dakikayı aşmayacak bir sunumla kongre katılımcılarına sunacak.

Kongre için isteyenler, özet bildirimlerini 13 Mart 2022 tarihine kadar gönderebilecek. 


Galeri