Felsefe Topluluğu, ''34. Çevrimiçi Öğrenci Kongresi'' 29 Mayıs'ta Başlıyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Felsefe Topluluğu Kulübü tarafından ''34. Çevrimiçi Öğrenci Kongresi'' etkinliği gerçekleştirilecek. 

İlk kez pandemi dolayısıyla çevrimiçi olarak yapılacak etkinlik programı 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü 13:00-17:00 saatleri arasında düzenlenecektir. Kongre, Felsefe Topluluğu Kurucu Danışmanı Prof. Dr. Ayhan Bıçak'ın açılış konuşmasıyla başlayacaktır. 

Felsefe Topluluğu Başkanı Buse Güreli ilk oturuma başkanlık edecek. Oturumda, Elif İclal Yılmaz’ın “Descartes ve Kant Epistemolojisinde Yargının Konumu”, Elif Kızıl’ın “Frege’nin Dil Felsefesinde Bilimsellik - Kısa Bir Eleştiri”, Sercan Palavan’ın “Nedensellik Kavramı Üzerine Çağdaş Felsefi Yaklaşımlar” başlıklı bildirileri sunulacaktır. 

Kongre ikinci oturum ile 15.00-16.30 saatlerinde devam edecek. Bu oturum ise Felsefe Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Suat Kutay Küçükler’in başkanlığında Suzan Dursun’un “Platon’un Devlet Yapılanması Üzerine Değerlendirme”, Buse Güreli’nin “Fichte Felsefesi Bağlamında Ulus Devlet ve Eğitim İlişkisi”, Esra Şanlı’nın “Friedrich Nietzsche’de Yaşamın Yeni Bir İmkanı Olarak Üstinsan’ı Anlamak”, Mustafa Acun’un “‘Beden’, Üstinsan ve Yeryüzünde Tahakküm Hülyaları” konuları ele alınacak. 

Öte yandan Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çakmak'ın 16.30-17.00 saatlerinde yapacağı kapanış konuşmasıyla program sona erecek. Felsefe Topluluğu ile ilgili etkinliklerden ve tüm gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesapları üzerinden kulübü takip edebilirsiniz. 

Felsefe Topluluğu Kulübü Başkanı Buse Güreli, yaptığı açıklamada, kongreye salgın hastalık nedeniyle ilk kez çevrimiçi olarak hazırlandıkları için heyecanlı olduklarını söyledi. 

Başkan Güreli, kongreye katılmak isteyenlerin Felsefe Topluluğu Youtube Kanalı üzerinden programı takip edebileceklerini ve programın herkese açık olacağını ifade etti.












Galeri