İÜ Genç Yazarlar Kulübü'nün Feminist Edebiyat Okuma Grubu Programı Başlıyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç Yazarlar Kulübü tarafından ''Feminist Edebiyat Okuma Grubu'' adlı bir etkinlik düzenlenecek.  

 Doç. Dr. Mehmet Samsakçı danışmanlığında etkinliklerine ara vermeden devam eden Genç Yazarlar Kulübü, etkinliği 8 Nisan - 10 Haziran tarihleri arasında dört oturum halinde gerçekleştirecek. 

Çevrim içi gerçekleşecek okuma grubu oturumlarında, İstanbul Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü akademisyenleri feminist açıdan romanları öğrencilerle birlikte inceleyecek. 

Doç. Dr. Canan Şavkay, Dr. Öğr. Gör. Özlem Karadağ ve Öğr. Gör. Ayşe Deniz Toroser hocalarımızın moderatörlüğünde gerçekleşecek okuma grubunun 8 Nisan Perşembe günü 17.00’de başlayacak ilk programında Dr. Öğr. Gör. Özlem Karadağ, Pat Barker’ın Kızların Suskunluğu isimli kitabı hakkında düşünce ve çıkarımlarını öğrencilerle paylaşacak. 

Edebiyatta ve günlük yaşamda kadının konumlanışı ve feminist etkilerin konuşulacağı programların ikinicisi 29 Nisan Perşembe günü 17.00’de Doç. Dr. Canan Şavkay ile gerçekleşecek. Zadie Smith’in Güzelliğe Dair romanı, bu eseri okumuş olan katılımcılarla birlikte konuşulacak. Öğr. Gör. Ayşegül Deniz Toroser ile gerçekleşecek 20 Mayıs Perşembe 17.00 tarihli üçüncü programda Kazuo Ishiguro’nun Uzak Tepeler romanı masaya yatırılacak. 

Genç Yazarlar Kulübünün düzenlediği Feminist Edebiyat Okuma Grubunun son oturumu da Öğr. Gör. Ayşegül Deniz Toroser’in değerli katkılarıyla 10 Haziran Perşembe günü 17.00’de yapılacak. Dördüncü program kapsamında Doris Lessing’in Beşinci Oğul eseri okuma grubu dahilinde konuşulacak. 

Genç Yazarlar Kulübünün sosyal medya hesaplarından duyurulan ve okulumuz öğrencilerinin katılımına açık olan okuma grubunun başvuruları 29 Mart 2021 tarihinde sona erdi. 

Kulüp üyelerine özel her hafta düzenli olarak gerçekleşen Yazalım & Tartışalım grubu toplantıları ve iki haftada bir yapılan Açık Mikrofon Sohbetlerinden; herkesin katılımına açık söyleşi, panel ve festivallerden haberdar olmak için kulübü sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.