Neden Öğrenci Kulüpleri ? Öğrenci Kulüpleri Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Üniversite öğrencilerinin vazgeçilmezlerinden biri de öğrenci kulüpleri olmuştur. Gerek sosyal hayat gerek iş hayatı açısından öğrenci kulüplerinin yeri çok önemlidir. Peki bu kulüpler ne iş yapar? Öğrencilere nasıl fayda sağlar? Neden Öğrenci Kulüpleri?

Üniversitelerde ilgi alanlarınıza göre birçok farklı türde öğrenci kulübüyle karşılaşabilirsiniz. Bu kulüplere örnek vermek gerekirse, iş hayatına hazırlanmak isteyen, kendisini bu alanda geliştirmek isteyen öğrenciler için kulüpler üniversitelerde faaliyet göstermektedir.

Peki öğrenci kulüpleri ne iş yapar?

Üniversiteye girdiğiniz andan itibaren yoğunlaşmak istediğiniz alana göre birçok farklı öğrenci kulübü bulabilirsiniz. Öğrenci kulüpleri hem sosyal hayat hem de iş hayatı bakımından öğrenciler için oldukça önem taşır. Kendinizi geliştirmek istediğiniz, ilgilenmek istediğiniz alanlara yönelik alternatif kulüpler bulabilirsiniz. 

Öğrenciler üniversite bünyesinde düzenlenen seminerlere katılarak buralarda sertifika elde edebilir. Düzenlenen seminerler genel olarak öğrenci kulüpleri tarafından organize edilmektedir. Bu kulüplerde görev alan kişiler bir nevi iş dünyasından gelen temsilci ile birebir iletişim kurma, tanışma imkanı kazanmaktadır.

Sadece eğlence, kariyer odaklı kulüpler bulunmamaktadır. Bunların dışında sosyal sorumluluk amacıyla kurulmuş birçok kulüp de bulunmaktadır.

Öğrenci Kulüplerinin avantajları nelerdir?

Kulüplerin en büyük avantajı ise hiç kuşkusuz öğrencilere sağlamış olduğu yeni arkadaşlıklar ve kişisel gelişim becerileridir. Öğrenciler isterlerse sadece kulüplere üye olabilecekleri gibi isterlerse yönetim kadrolarında da kendilerine yer bulabilirler. Yönetim kadrosunda bulunmanın en büyük avantajı ise takım çalışmalarını öğrenmek ve organizasyon süreçlerini yürütmek konusunda deneyim kazanmak.

Mesela, iş hayatına hazırlığınızı üniversite hayatından itibaren yapmak isterseniz, Kariyer Kulübü gibi öğrenci kulüplerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca okuduğunuz bölüme dair kurulmuş olan kulüplere üye olup aktif olarak çalışabilirsiniz. Eğer kendi ilgi alanınıza uygun herhangi bir kulüp bulamadıysanız yeterli sayıyla kendi öğrenci kulübünüzü de kurabilirsiniz. Öğrenci kulüplerinin en büyük faydalarından biri, öğrenciler arası iletişimi arttırması, network sağlaması, kişisel yetkinlikleri arttırmasıdır. 

Yeni insanlarla tanışmak ve yeni kapılar açılması...

Kulübünüzle gerçekleştirdiğiniz etkinlikler sayesinde iş, sanat, eğitim vb. alanlarda uzman kişilerle tanışabilir, kendinize yeni kapılar açabilirsiniz. Takım çalışmasını öğrenebileceğiniz ve organizasyon becerilerinizi geliştirebileceğiniz bu kulüpler üniversite hayatınızı daha verimli ve eğlenceli hale getirebilir. Aktif bir öğrencilik hayatının mezun olduktan sonraki aşamada size sağlayacağı yararlar da oldukça fazladır. 

Hem kendinize hem de aynı okulda okuduğunuz diğer arkadaşlarınıza yapacağınız kulüp etkinlikleriyle sektörden kişilerle tanışma fırsatı sunabilirsiniz. Bunlar dışında sosyal sorumluluk kulüpleriyle hem çeşitli yardımlar yapabilir hem de öğrencilerin bilincinin artmasına katkıda bulunabilirsiniz. 

Üniversite yıllarınıza katkılar sağlayacak öğrenci kulüplerine üye olmayı ve aktif rol almayı hatta bir kulübün yönetim kurulunda olmayı mutlaka deneyimlemelisiniz…